Problem z instalacją języka polskiego.
Próbowałem wgrać plik przez LOOK&FELL > MANAGE LANGUAGES
Upload language pack from your computer:
Kiedy próbuje wgrać plik languages po kilkunastu sekundach pojawia mi się informacja:
an error occurred while attempting to upload the language pack
Co zrobiłem:
Za pomocą Total Comander umieciłem w katalogu admin folder PL i wgrałem tam język polski.
Wszedłem do LOOK&FELL > MANAGE LANGUAGES i wydałem komende jak poniżej.
OR enter the filename of the xml.gz language pack: PL/language.xml i import
Wgrywa mi się to i na ekranie pojawia mi się takie coś:
ABORT: PHP cpu time limit exceeded in mysqli_query() called at [/ips_kernel/classDbMysqliClient.php:256], in db_driver_mysql::query() called at [/ips_kernel/classDb.php:1217], in dbMain::_determineShutdownAndRun() called at [/ips_kernel/classDbMysql.php:137], in db_main_mysql::update() called at [/admin/applications/core/modules_admin/languages/manage_languages.php:2545], in admin_core_languages_manage_languages::imprtFromXML() called at [/admin/applications/core/modules_admin/languages/manage_languages.php:166], in admin_core_languages_manage_languages::doExecute() called at [/admin/sources/base/ipsController.php:302], in ipsCommand::execute() called at [/admin/sources/base/ipsController.php:120], in ipsController::handleRequest() called at [/admin/sources/base/ipsController.php:65], in ipsController::run() called at [/admin/index.php:26]
Jak wchodzę na panel administratora pojawiło mi się że język polski jest zainstalowany ale nie przetłumaczyło mi się wszystko w panelu administratora a całe forum jest po angielsku.
O co tu chodzi?
Wziąłem takie same forum wgrałem pod inny katalog na serwerze i popiołem pod inną domenę, zainstalowałem wgrałem spolszczenie i okazało się że na tym forum więcej mi się przetłumaczyło słów niż na tym pierwszym.
Mimo klikania na Recache all po odświeżeniu nie chce się nic dalej przetłumaczyć.
Jak zainstalowas poprawnie spolszczenie na IP.Board 3.2.3
Rozpoczęty przez AutoMaxxx, 09 lis 2011 14:38
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 09 listopad 2011 - 16:30
Cytat
cpu time limit exceeded
Możesz również spróbować zwiększyć limity:
W initdata.php dodaj:
@ini_set( 'memory_limit', '64M' ); @ini_set( 'max_execution_time', '120' );Albo więcej. Ale prawdopodobnie hosting to blokuje.
W ostateczności pisz do administracji o zwiększenie limitów lub po prostu zmień ten hosting.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych